Politie betrapt Albanezen met buit op zak

Themabeeld. Foto: Photo News

Politie betrapt Albanezen met buit op zak

Print
Lille / Vorselaar / Rijkevorsel / Geel -

Het Openbaar Ministerie vorderde celstraffen van 18 maanden en 24 maanden voor vier Albanese mannen. Zij stonden terecht voor inbraken in onder meer Geel en Lille. Twee van hen zijn eind 2018 door de politie in Vorselaar onderschept met een deel van de buit nog op zak.

De politie wilde op 10 november 2018 in de Dokter Van de Perrestraat in Geel een Peugeot met Britse nummerplaat controleren. De bestuurder gaf plankgas en kwam na een achtervolging tot stilstand in de Vaartstraat in Geel-Ten Aard. De Albanees Klevin B. (21) vluchtte te voet weg maar kon even later achter een haag worden opgepakt. Hij stond woensdag samen drie andere landgenoten terecht voor inbraken in Geel, maar ook in Lille en Ranst.

“In de auto in Geel lagen grote hoeveelheden juwelen, zonnebrillen, horloges, parfum en kledij”, zei openbare aanklager Catherine Dederen. “Er lagen ook een koevoet, handschoenen en een moersleutel. Een aantal spullen was afkomstig van inbraken in de onmiddellijke omgeving.” Op 24 november 2018 pakte de politie twee andere beklaagden, Elvis H. en Mikele R., op in Vorselaar. Zij hadden spullen bij van een woninginbraak in Lille eerder die dag. H. zou ook bij de feiten in Geel aanwezig zijn geweest.

Vierde beklaagde Dritan J. stond terecht voor inbraken in Sint-Niklaas en Ranst, maar hij liet verstek gaan en is intussen weer naar Albanië gevlucht. Mikele R. riskeert 18 maanden cel en de drie anderen elk 24 maanden. De verdediging van Klevin B. vroeg om een celstraf met uitstel uit te spreken. “Hij zit al vier maanden in voorhechtenis en wil zo snel mogelijk terug naar Albanië”, zei advocate Annelore Kennis. Vonnis op 3 april.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio