Schotense krantenwinkel alweer overvallen: daders waren amper 13 en 14 jaar oud

Foto: BFM

Schotense krantenwinkel alweer overvallen: daders waren amper 13 en 14 jaar oud

Print
Schoten -

Krantenwinkel Deuzeld in Schoten kreeg woensdag voor de zoveelste keer overvallers over de vloer. De politie kon de twee verdachten oppakken, de jongens waren amper 13 en 14 jaar oud. De dagbladhandelaar was al meerdere keren het slachtoffer van een overval.

Twee jongemannen stapten woensdagmiddag binnen bij krantenwinkel Deuzeld aan de Boekenborglei in Schoten. Ze bedreigden de uitbater, die achter plexiglas stond, met een neppistool en een mes. Voor de zoveelste keer. De 70-jarige Luc Van Rompaey vertelde in september 2018 nog in onze krant dat hij de overvallen niet meer op twee handen kan tellen. Toen dacht hij er aan zijn zaak te verkopen. “Jammer, het is genoeg geweest. Ik heb nood aan een nieuwe start”, klonk het toen.

De twee overvallers zetten het op een lopen, maar de politie kon even later één verdachte oppakken in de buurt van het Cogelspark. Later op de dag werd ook de tweede verdachte gevat.

De daders bleken amper 13 en 14 jaar oud te zijn. Ze bekenden de feiten en werden donderdag voorgeleid bij de jeugdrechter. Die besliste om de 14-jarige te plaatsen in de gesloten jeugdinstelling van Everberg. De 13-jarige kreeg, gelet op zijn erg jonge leeftijd, strenge voorwaarden opgelegd gekregen. Zo kreeg hij huisarrest en een contactverbod met de medeverdachte.

Behalve twee flesjes Aquarius en enkele zakjes snoep konden ze geen buit maken.

Schotense krantenwinkel alweer overvallen: daders waren amper 13 en 14 jaar oud
Foto: BFM
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio