Bekende beautyketen Lush bant eieren in producten

Foto: Shutterstock

Beauty

Bekende beautyketen Lush bant eieren in producten

Print

De Britse cosmeticaketen Lush heeft bekendgemaakt dat het niet langer eieren zal gebruiken in zijn gezichtsmaskers en haarverzorgingsproducten.

Lush gaat er al sinds de oprichting in 1995 prat op dat het badproducten en cosmetica op een zo diervriendelijke manier maakt. Het bedrijf heeft nu bekendgemaakt dat het daarin nog een stapje verder gaat en niet langer gebruik zal maken van eieren. Die werden gebruikt in gezichtsmaskers en haarproducten, maar zelfs de eitjes uit vrije uitloop voldeden niet meer aan de richtlijnen van het bedrijf.

“Het is ons duidelijk geworden dat de productie van eieren gepaard gaat met een harde werkelijkheid”, klinkt het in een mededeling. “De hennen worden naar legbatterijen gestuurd, de hanen worden rechtstreeks en op brutale wijze de dood ingestuurd. De waarheid is onsmakelijk. Dat kunnen we niet tolereren en daarom hebben we besloten dat we geen eieren meer zullen gebruiken.”

Dan maar met tofoe

Alle producten waarin eieren voorkwamen, zullen worden aangepast naar versies gemaakt van tofoe, sojayoghurt, gluten of aquafaba, een vegan eiwitvervanger, op basis van kikkererwten.

NIET TE MISSEN