Biergooiers in Lommel kosten KV Mechelen 2.500 euro boete

Foto: Photo News

Biergooiers in Lommel kosten KV Mechelen 2.500 euro boete

Print

De disciplinaire sancties voor KV Mechelen blijven zich maar opstapelen. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde Malinwa dinsdag opnieuw 2.500 euro boete op, nadat supporters in de recentste competitiewedstrijd bij SK Lommel met bekers hadden gegooid.

In de 92ste minuut gooiden supporters van Malinwa bierbekers op het veld, schreef de scheidsrechter in zijn verslag. “De projectielen raakten geen spelers of officials, maar ik besliste meteen over te gaan naar fase 1 van het stappenplan en liet omroepen dat het gooien van bierbekers moest stoppen”, klonk het. De frustratie van de bezoekende fans was groot, want door het gelijkspel van Beerschot Wilrijk in Leuven (2-2) kon Malinwa zich rechtstreeks verzekeren van de sportieve promotie. De partij in Lommel van 3 maart eindigde echter op 1-1, waardoor er nog een promotiefinale afgewerkt moest worden.

Bondsprocureur Kris Wagner wenst hard op te treden tegen de biergooiers en wil de feiten niet minimaliseren. Omdat het ook niet de eerste keer was dat KV Mechelen zich dit seizoen voor supportersincidenten moest verantwoorden, eiste het Bondsparket 2.500 euro.

Onvermijdelijk

Malinwa weigerde dat schikkingsvoorstel, en liet zich dinsdag door ex-voorzitter Johan Timmermans verdedigen. Die stelde dat de bekers niet op het veld vlogen, maar geland waren achter het doel van de Lommelse keeper Coucke en bovendien niemand hadden geraakt. Timmermans vond de strafmaat buiten proportie, omdat het gooien van bierbekers volgens hem onvermijdelijk is. Enkel de verkoop van bier kan dergelijke incidenten stoppen.

De Geschillencommissie had geen oren naar de argumentatie van de Malinwa-bestuurder. “Dergelijk gedrag is ongepast en onwenselijk. Het getuigt van weinig respect voor andere supporters en iedereen op en rond het veld. De feiten kunnen niet worden geminimaliseerd, zeker niet gelet op het disciplinaire verleden van KV Mechelen”, luidde het vonnis. Het is al de zesde keer dit seizoen dat de club KV Mechelen beboet wordt door de Geschillencommissie.

Meer voetbalnieuws