Geen inbreuken vastgesteld tijdens eerste nacht met verhoogd toezicht in Antwerpen-Noord

Foto: Politie Antwerpen

Geen inbreuken vastgesteld tijdens eerste nacht met verhoogd toezicht in Antwerpen-Noord

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag verhoogd toezicht gehouden in Antwerpen-Noord. Het was de eerste nacht na de aangekondigde maatregelen van burgemeester Bart De Wever (N-VA) tegen het drugsgeweld in Antwerpen. Er werden geen inbreuken vastgesteld of arrestaties verricht.

LEES OOK: (+) STANDPUNT. Deze aanslagen pak je niet aan met alleen maar controles, maar ook met emotioneel engagement

De Antwerpse politie controleerde dinsdag op woensdag 78 voertuigen en 82 personen in de straten van Antwerpen-Noord. Er werden geen inbreuken vastgesteld. “De komende nachten gaan er opnieuw extra patrouilles op pad en wordt er extra gecontroleerd”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. “De maatregelen blijven van kracht zo lang het mogelijk is.”

Intussen werden ook al twee mobiele camera’s geplaatst in de omgeving van Park Spoor Noord.

Vanaf donderdag zullen ook de wijkagenten en wijkteams extra inspanningen doen om de rust in de wijken te doen terugkeren. “Ze zullen van deur tot deur gaan om de zichtbaarheid te vergroten, vragen te beantwoorden en mensen te overtuigen lid te worden van buurtinformatienetwerken”, zegt Migom.

LEES OOK: (+) Bewoners over explosies in Antwerpen-Noord: “Panikeren? Dit waait wel weer over”

Burgemeester Bart De Wever kondigde dinsdag extra maatregelen aan na de reeks incidenten in Antwerpen, die gelinkt kunnen worden aan het drugsmilieu. De komende dagen, mogelijk weken, komen er systematische identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en wordt het cameratoezicht uitgebreid.

“Deze maatregelen zijn tijdelijk, maar ze blijven van kracht zo lang het nodig is om het veiligheidsgevoel van Antwerpenaren in de buurt te versterken en om criminelen te ontraden om geweldsdaden te plegen”, liet het parket weten in een persbericht.

Lees hier onze reeks over de cocaïnecrisis in Antwerpen

Geen inbreuken vastgesteld tijdens eerste nacht met verhoogd toezicht in Antwerpen-Noord
Foto: Politie Antwerpen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio