Eerste fase van werken nieuwe fly-over aan Antwerpsesteenweg en R6 gaat maandag van start

Foto: Gil Plaquet

Eerste fase van werken nieuwe fly-over aan Antwerpsesteenweg en R6 gaat maandag van start

Print
Mechelen / Sint-Katelijne-Waver -

De werken voor de bouw van de nieuwe fly-over op het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) in Mechelen gaan volgende week van start. Vanaf 25 maart wordt er een viaduct gebouwd die het verkeer op de R6 vlot over de Antwerpsesteenweg moet leiden. Tot begin mei zal er geen verkeershinder te merken zijn, verzekert het Agentschap Wegen & Verkeer. De werken moeten afgerond zijn tegen de zomer van 2020.

LEES OOK: (+) Tien jaar na dramatisch ongeval verdwijnt zwart kruispunt: “Eindelijk”

De aannemer maakt maandag het terrein “bouwrijp”. Er wordt aan de noordkant van de R6 gestart met het vrijmaken van een zone voor de bouw van de afrit naar de N1. Ook de bouw van de fietstunnel wordt opgestart. Opdat het verkeer er nog kan rijden, worden er tijdelijke rijstroken en een tijdelijke keerlus op de R6 aangelegd.

Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) zegt dat de hinder voor het verkeer minimaal zal zijn tijdens deze eerste fase, die tot begin mei zal duren. “Het verkeer kan steeds door in alle richtingen en langs de werfzone rijdt het verkeer over versmalde rijstroken.”

Zeven fases

De bouw van de fly-over zal in totaal ruim een jaar in beslag nemen. Om de verkeershinder te beperken, zijn de werken opgedeeld in zeven fases. AWV verzekert dat het verkeer steeds rond het kruispunt zal kunnen blijven rijden. Vanaf begin augustus, wanneer fase drie in werking treedt, zullen de tijdelijke keerlus en het voorzien van T-kruispunten aan beide zijden van de nieuwe brug hiervoor moeten zorgen.

Om het kruispunt vlotter en veiliger te maken, zal hetzelfde principe als aan het kruispunt met de Liersesteenweg (N14) worden toegepast. Een integraalbrug met op- en afritten zal het verkeer op de R6 over de Antwerpsesteenweg moeten leiden. Verschillend aan de fly-over met de N14 zal een aparte fietstunnel worden aangelegd aan de oostzijde van het kruispunt om de veiligheid van fietsers te garanderen. Er worden tot slot geluidsschermen geïnstalleerd om de overlast voor de wijk Otterbeek tot een minimum te beperken.

Voor meer info over de verkeershinder tijdens de eerste drie fases van de werken kan u op de website van AWV terecht: www.wegenenverkeer.be/mechelen

Eerste fase van werken nieuwe fly-over aan Antwerpsesteenweg en R6 gaat maandag van start
Foto: Gil Plaquet
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio