Bayern wil fors uithalen op de transfermarkt: “Grootste investering ooit”

Foto: EPA-EFE

Bayern wil fors uithalen op de transfermarkt: “Grootste investering ooit”

Print

Bayern München wil zijn spelerskern verjongen en om dat te bewerkstelligen is de club komende zomer van plan fors uit te halen op de transfermarkt. “Dit is het grootste investeringsprogramma ooit bij Bayern”, bekende voorzitter Uli Hoeness woensdag aan Bild.

Bayern staat na een matige seizoensstart aan de leiding in de Bundesliga. In vergelijking met de vorige seizoenen is een landstitel deze keer echter allerminst een zekerheid. Borussia Dortmund telt na 26 speeldagen nog steeds evenveel punten en moet de leidersplaats enkel door een slechter doelsaldo aan de Rekordmeister laten. In de Champions League ging de club er dan weer vroegtijdig uit in de achtste finales.

De spelerskern wordt te oud en Hoeness liet eerder al uitschijnen dat er veranderingen op til waren. In tussentijd verzekerde de club zich al van de komst van de Franse wereldkampioen Benjamin Pavard en de negentienjarige spits Jann Fiete Arp van Hamburg. Met Real zouden dan weer gesprekken aangeknoopt worden omtrent de definitieve overgang van James Rodriguez. Verder worden ook het Engelse talent Callum Hudson-Odoi en de Fransman Lucas Hernandez genoemd.

Meer sportnieuws