Er komt een “ongewone” biografie over Karl Lagerfeld

Foto: ISOPIX

Mode

Er komt een “ongewone” biografie over Karl Lagerfeld

Print

Zes decennia lang was Karl Lagerfeld een van de toonaangevende figuren in de modewereld en daar wordt binnenkort een nieuw boek aan gewijd. William Middleton, die de onlangs overleden ontwerper in 1995 ontmoette en veel artikels over hem schreef, zal naar eigen zeggen een “ongewone” biografie over hem neerpennen.

Aan het leven van Gabrielle ‘Coco’ Chanel zijn heel wat boeken gewijd en nu haar opvolger Karl Lagerfeld niet meer onder de levenden is, krijgt ook hij zijn eigen biografie. Auteur William Middleton wil daarmee niet de platgetreden paden bewandelen, maar onderzoeken hoe de Duitse ontwerper een icoon werd en voor zichzelf een naam maakte.

“Ik denk niet dat de geschiedenis van Karl het meest interessante deel is”, zegt Middleton in een interview met WWD. “Er zijn wel wat elementen uit zijn verleden die nieuwsgierigheid opwekken, maar wat echt fascinerend is, is de manier waarop hij van zichzelf iets heeft gemaakt. Ik wil geen gewone biografie schrijven.”

Veel warmer

Middleton begon meteen aan het boek te werken na de dood van de ontwerper op 19 februari. Verwacht wordt dat het in 2021 uit zal komen. Of hij daarbij de medewerking zal krijgen van Chanel, is nog niet duidelijk. De auteur wil vooral de andere kant van Lagerfeld laten zien. “Toen ik hem leerde kennen, vertelde ik hem dat het uitzonderlijk is om iemand te ontmoeten die zo’n hard imago heeft terwijl die in het echt zoveel warmer is.”

NIET TE MISSEN