14 arrestaties bij fruitbedrijf in Zeeland na grote cocaïnevangst in Antwerpse haven

Foto: Politie Zeeland

14 arrestaties bij fruitbedrijf in Zeeland na grote cocaïnevangst in Antwerpse haven

Print
Antwerpen -

In Kapelle, een gemeente in het Nederlandse Zeeland, zijn maandag veertien mannen gearresteerd na de levering van een vrachtwagen met 1.500 kilo cocaïne. De drugs waren binnen gekomen via de Antwerpse haven én onderschept door de politie.

De drugsvangst gebeurde vrijdag al, maar werd stilgehouden omdat de lading bananen waar de drugs in verstopt zaten, stiekem werd gevolgd door de politie. Zo konden de Nederlandse speurders in samenwerking met onze autoriteiten de levering volgen tot aan een fruitbedrijf in Kapelle. De Zeeuwse politie gaf vanochtend toelichting op Omroep Zeeland over de actie.

 

 

De veertien verdachten komen uit Rotterdam, Goes, Middelburg, Hansweert, Amsterdam en Berkel-Enschot. Drie van hen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De onderschepte cocaïne heeft een geschatte straatwaarde van zo’n 44 miljoen euro. Alle verdachten zijn opgesloten.

Er worden nog meer fruitbedrijven gecontroleerd deze week. Het komt vaker voor dat deze bedrijven met behulp van hun deklading cocaïne smokkelen. Daarbij handelt de Nederlandse politie in nauwe samenwerking met de Belgische federale politie.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio