Driekwart van de Belgen steunt Delphine Boël in strijd tegen Koning Albert II

Foto: Photo News

Driekwart van de Belgen steunt Delphine Boël in strijd tegen Koning Albert II

Print

Drie op de vier Belgen steunt de gerechtelijke stappen van Delphine Boël in haar strijd om erkend te worden als dochter van Koning Albert II. Dat blijkt uit een bevraging door Le Soir Mag. En volgens 79 procent van de ondervraagden moet de koning een DNA-test laten uitvoeren.

De meerderheid van de bevolking is op de hoogte van de zaak. Zo’n 93 procent heeft er al over gehoord, terwijl 43 procent het volgt in de media.

Vlamingen steunen Boël het meest. Zo’n 82 procent staat achter de kunstenares. Dat tegenover 66 procent van de Walen en 64 procent van de Brusselaars. In Vlaanderen wil dan ook 84 procent dat Koning Albert de DNA-test ondergaat, in Wallonië is dat 73 procent en in de hoofdstad zo’n 68 procent.

Bijna 67 procent van de Belgen denkt dat Delphine de biologische dochter is van de voormalige koning.

De advocaten van Boël gaan donderdag aan het Brusselse hof van beroep vragen om Koning Albert II te verplichten de DNA-test zo snel mogelijk te ondergaan. Midden februari stelde het Hof van Beroep de zaak over de DNA-test uit tot 28 maart. Volgens de raadsheren van de kunstenares moet de beslissing van de rechtbank in oktober, die bepaalde dat de koning binnen de drie maanden de DNA-test moest doen, uitgevoerd worden en dat ondanks het feit dat de koning en zijn advocaten naar Cassatie stapten.

Nu in het nieuws