De Wever viseert “yogasnuivers” die “criminele keten mee in stand houden”

Print
Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat de druggebruikers mee verantwoordelijk zijn voor het geweld in zijn stad. De Wever noemde het op Radio 1 “yogasnuivers” die mee “een criminele keten in stand houden”.

De Wever beseft dat het geweld in de marge van de drugsoorlog in zijn stad “niet snel zal verdwijnen”. Dus pakt hij uit met een aantal tijdelijke maatregelen om Antwerpen-Noord weer leefbaar te maken. Zo komen er tijdelijk systematische identiteitscontroles, extra politiepatrouilles en meer cameratoezicht.

LEES OOK. Extra maatregelen tegen drugsgeweld in Antwerpen na reeks explosies: “Dit is een wake-upcall”

Tegelijkertijd haalt de burgemeester hard uit naar de druggebruikers in de stad. “Wie drugs gebruikt, is wel degelijk moreel mee verantwoordelijk voor criminaliteit en geweld.” In De Wereld Vandaag op Radio 1 haalde hij hard uit naar de zogenaamde “yogasnuivers”. “Ik erger mij rot aan mensen die opkomen voor luchtkwaliteit, aan de yogasnuivers die er blijkbaar geen enkele moeite hebben dat ze een criminele keten in gang houden”, klonk het.

LEES OOK. Partijen vragen De Wever om naar wijken te gaan: “Burgemeester moet tonen dat hij er voor zijn inwoners is”

Doordeweeks gezond, in het weekend een lijn

De Wever haalde zijn inspiratie voor die term in Nederland, waar het in april vorig jaar voor het eerst werd gebruikt. Het woord schopte het er zelfs tot de tweede plek in de verkiezing van het woord van het jaar 2018. Bedoeld wordt de twintigers en dertigers die doordeweeks erg gezond leven met yoga, smoothies en fitness, maar er geen problemen mee hebben in het weekend uit te gaan op drugs. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio