Remco Evenepoel beleeft Vlaamse vuurdoop in Nokere Koerse: “Het is een gekkenhuis, anders dan bij Tom Boonen”

Foto: BELGA

Remco Evenepoel beleeft Vlaamse vuurdoop in Nokere Koerse: “Het is een gekkenhuis, anders dan bij Tom Boonen”

Print

Het fenomeen Remco Evenepoel werkt woensdag in Nokere Koerse zijn eerste profwedstrijd in Vlaanderen af. Hij doet dat met zijn teamgenoten bij Deceuninck-Quick Step, Alvaro Hodeg, Rémi Cavagna, Iljo Keisse, Davide Martinelli, Florian Sénéchal en Pieter Serry.

LEES OOK.Nokere Koerse over vernieuwd parcours: sprintkoers die misschien geen sprintkoers meer zal zijn

“Het is een echt gekkenhuis aan het worden, toch wat betreft de aandacht van de media”, lachte ploegleider Rik Van Slycke een dag voor Nokere Koerse. “De vraag voor interviews is bijzonder groot. Het is precies of er morgen/woensdag maar één renner aan de start komt en dat is Remco Evenepoel. We hebben de periode met Tom Boonen meegemaakt, maar dit is toch nog iets anders. Soms zelfs erger. Boonen kreeg pas op latere leeftijd echt die belangstelling van de media. Bij Remco Evenepoel ligt dat anders. Hij is een pak jonger dan Boonen. Het hoort er allemaal bij en het maakt het deel uit van zijn ontwikkeling tot renner. Dit is nu eenmaal het circus waarin we leven.”

“Voor de rol van Remco woensdag is het afwachten hoe het koersverloop er zal uitzien. Wij hebben enkele kopmannen mee. Jongens die het kunnen afmaken. Let wel, geen topfavorieten. Dat is Mathieu van der Poel. En er doen nog enkele toppers mee. Bekijk de deelnemerslijst maar eens. Die heeft er in Nokere Koerse nog nooit zo indrukwekkend uitgezien. En hoe sterker de renners, hoe mooier de wedstrijd. Afwachten hoe Remco Evenepoel het zal stellen na de finish.”

LEES OOK.Remco Evenepoel zwaar aangeslagen na overlijden van ex-ploegmaat Stef Loos: “RIP, copainke”

Organisatie eert Stef Loos voor start

De 74e editie van Danilith-Nokere Koerse (1.BC) zal woensdag voorafgegaan worden door één minuut stilte, naar aanleiding van het overlijden van renner Stef Loos. Die beslissing komt van Belgian Cycling en wordt door alle organistoren opgevolgd. Het eerbetoon zal ook de komende wielerwedstrijden nog plaatsvinden in België.

Stef Loos overleed zondag na een aanrijding in de omgeving van Doornik tijdens de Grote Prijs Alfred Gadenne.

Remco Evenepoel beleeft Vlaamse vuurdoop in Nokere Koerse: “Het is een gekkenhuis, anders dan bij Tom Boonen”
Foto: Photo News

Bouhanni herneemt competitie na ziekte

Nacer Bouhanni (Cofidis) hervat woensdag, na zijn opgave in Tirreno-Adriatico, de competitie in Nokere Koerse. De 28-jarige Fransman verdween uit de Italiaanse rittenkoers na de eerste etappe, de ploegentijdrit. Zijn team Cofidis hoopt dat de sprinter via Nokere Koerse alsnog klaar geraakt voor Milaan-Sanremo.

“Nacer Bouhanni was niet voorzien om Nokere Koerse te rijden, maar hij wil nog een laatste keer testen alvorens hij afreist naar Milaan-Sanremo”, stelde sportdirecteur Thierry Marichal.

“Nacer was ziek aan de start van de inleidende ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico gekomen. Het liedje duurde dan ook niet lang voor hem. Wij hebben hem een poosje aan de kant gelaten en woensdag hervat hij de competitie in Deinze. Hij won al eens Nokere Koerse. In 2017. Datzelfde jaar werd hij achtste in Milaan-Sanremo. Misschien speelt het psychologische aspect ook wel een beetje mee.”

Kersverse vader Adam Blythe hervat competitie

Sprinter Adam Blythe, kersvers vader geworden van een tweeling en pas hersteld van ziekte, hervat woensdag de competitie in Nokere Koerse. Het is dus afwachten hoe het conditioneel staat met de Brit. Bij Lotto Soudal rekent men verder ook op Enzo Wouters.

“Het deelnemersveld in Nokere Koerse is aannemelijk sterker dan andere jaren. Er staan hier serieuze kleppers aan de start”, verduidelijkte Kurt Van De Wouwer. “Wij vertrekken met Lotto Soudal alvast niet als favoriet. Die eer is weggelegd voor andere teams.”

Het parcours werd dit jaar danig gewijzigd. De omloop is een pak selectiever gemaakt. Meer kasseizones in volle finale moeten ervoor zorgen dat het sinds lang geen massasprint meer gaat worden op de Nokereberg. “Wij hebben met Stan Dewulf, Lawrence Naesen en Brian van Goethem jongens in onze rangen die mogen meetrekken met een vroege vlucht. Of het een massasprint gaat worden, dat is moeilijk te voorspellen. Morgen/woensdag verwacht men minder wind. De kans dat het in de finale gaat scheuren in waaiers is dus iets kleiner. Ik ben alvast niet ontevreden dat het parcours iets lastiger is. Dit kan wel in ons voordeel uitdraaien.”

Meer sportnieuws