© AFP

UEFA gaat de mist in: Internationaal Sporttribunaal TAS maakt einde aan procedure rond Financial Fair Play tegen PSG

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft dinsdag Paris Saint-Germain in het gelijk gesteld in haar geschil met de Europese voetbalbond (UEFA) inzake het Financial Fair Play-systeem. Het TAS "annuleert" de beslissing van de UEFA om de financiën van de Parijse club opnieuw te onderzoeken.

De financiële instantie van de UEFA besliste in september vorig jaar het dossier van de Parijzenaars, dat geklasseerd werd in juni 2018, te heropenen. De UEFA wilde de drukke transferzomer van PSG in 2017 nog eens onder de loep nemen. PSG investeerde die zomer meer dan 400 miljoen euro in de transfers van Neymar en Kylian Mbappé.

De reden voor het stopzetten van het nieuw onderzoek ligt aan het feit dat de UEFA bij het heropenen van de zaak haar eigen regels overtrad. In juni werd namelijk al besloten om toch weer in de financiële cijfers van PSG te duiken. Die beslissing had binnen tien dagen formeel gemaakt moeten worden, maar dat gebeurde pas op 19 september.

Het TAS liet de UEFA weten te stoppen met het nieuwe onderzoek. Het besliste dat het oorspronkelijke onderzoek in juni 2018 "definitief gesloten werd".

De UEFA liet weten te gaan bekijken of het zinvol is de eigen regels aan te passen dan wel te veranderen, om een herhaling van dit voorval te voorkomen.

MEER OVER Uefa

Meer sportnieuws