Man (23) krijgt drie jaar celstraf voor mislukte home invasion: “Zwijg, ik ken uw familie”

De politie staat na de home invasion in juni 2018 op de oprit van de woning in de Prijstraat in Tielen. Foto: Bart Van den langenbergh

Man (23) krijgt drie jaar celstraf voor mislukte home invasion: “Zwijg, ik ken uw familie”

Print
Kasterlee -

Mohamed A. (23) krijgt een effectieve celstraf van drie jaar voor een brutale home invasion in de Prijstraat in Tielen. Het slachtoffer krijgt een provisionele schadevergoeding van 2.000 euro.

Leen Vermeiren (55) uit de Prijstraat in Tielen stond op maandag 18 juni 2018 ’s middags aan haar voordeur oog in oog met een gemaskerde man gewapend met een mes. “De man legde zijn hand op haar mond en zei: ‘Zwijg, zwijg, ik ken uw familie”, reconstrueerde openbare aanklager Elke Van Dyck. “Hij greep haar bij de pols en vroeg naar geld, maar de vrouw verzette zich en slaagde erin om zich los te wringen en naar buiten te vluchten naar enkele buren.”

De bewoonster raakte bij de schermutseling gewond aan haar pols en elleboog en liep wat schaafwonden in haar gezicht op. De dader vluchtte zonder buit weg in de richting van de Vonderstraat. Een dag later konden de speurders de Nederlander Mohamed A. (23) uit Tielen oppakken.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio