Officieel: Team Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos: "Fantastisch nieuws"

Officieel: Team Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos: "Fantastisch nieuws"

Print

Team Sky wordt vanaf 1 mei Team Ineos. Dat heeft de Britse wielerformatie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het sterkste team in de grote rondes maakt zich sterk dat alle bestaande contracten op die manier zullen worden nagekomen.

Chemieconcern Ineos heeft met Jim Ratcliffe één van de rijkste mensen van Groot-Brittannië aan het hoofd. Zijn privévermogen wordt geschat op 24,6 miljard euro. Ratcliffe wordt de nieuwe eigenaar van Tour Racing Limited, het bedrijf boven de ploeg.

De overname van Sky, dat onder meer Tourwinnaars Chris Froome en Geraint Thomas in de rangen heeft, hing al een tijdje in de lucht en werd dinsdag bevestigd.

Team INEOS debuteert op 2 mei in het peloton tijdens de Ronde van Yorkshire.

 

 

"Fantastisch nieuws"

Ratcliffe ziet het wielrennen als een sport met een groeiende populariteit wereldwijd. "Het is een fantastische uithoudingssport, met veel tactische inzichten", aldus Radcliffe. "Het is een sport die fitheid en gezondheid hoog in het vaandel draagt. Fietsen draagt verder bij aan de terugdringing van pollutie in steden, een verantwoordelijkheid waar we bij INEOS graag een handje bij helpen."

Teambaas David Brailsford was dan ook verheugd met het nieuws. "Dit is fantastisch nieuws voor het team, de fans en de sport in zijn geheel. Dit maakt een einde aan de onzekerheid rond de ploeg. Ik ben er zeker van dat we met INEOS de juiste partner hebben gevonden. Hun visie, passie en pioniersmentaliteit kan ons in de toekomst tot successen leiden, misschien nog grotere dan in het verleden. Dit is de start van een nieuw hoofdstuk voor ons."

Meer sportnieuws