Schepen Beels botst met burgemeester De Wever: “Zet criminelen in de hoek, niet onze jongeren”

Jeugdschepen Jinnih Beels. Foto: Joris Herregods

Schepen Beels botst met burgemeester De Wever: “Zet criminelen in de hoek, niet onze jongeren”

Print
Antwerpen -

Antwerps jeugdschepen Jinnih Beels (sp.a) verwijt burgemeester Bart De Wever (N-VA) de Antwerpse jongeren te stigmatiseren. “Zet criminelen in de hoek, niet onze jongeren”, tweet Beels.

In de communicatie over de extra maatregelen om het drugsgeweld in de wijken de kop in te drukken, heeft burgemeester Bart De Wever een duidelijke boodschap naar de jongeren. Hij ziet in de gewelddaden een duidelijke waarschuwing voor jongeren in onze stad en elders. “De weg van de criminaliteit eindigt in het beste geval in de gevangenis”, zegt de burgemeester. “In het andere geval eindigt het in geweld. Wie kiest voor de criminaliteit, zorgt ervoor dat het leven van al wie hem lief is, kapot wordt gemaakt. Wie kiest voor de criminaliteit, kiest ervoor dat zijn familie moet onderduiken uit schrik voor rivaliserende bendes. We zien de voorbeelden uit Nederland, waar geweld wordt gebruikt tegen familieleden van gekende drugscriminelen.”

Jeugdschepen Beels laat via een tweet weten dat ze niet opgetogen is over deze boodschap. “Zet de criminelen in de hoek, niet onze jongeren”, schrijft Beels. Volgens haar lost de geweldspiraal zich niet op door “jongeren vandaag te stigmatiseren en op te roepen om braaf te zijn”.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio