Mechelen en Lier houden stille wake voor terreurslachtoffers

De Grote Markt is zaterdag het toneel voor de stille wake in Mechelen. Foto: Patrick Hattori

Mechelen en Lier houden stille wake voor terreurslachtoffers

Print
Lier / Mechelen -

De stad Mechelen zal komende zaterdag om 16 uur een stille wake houden op de Grote Markt in Mechelen voor de terreurslachtoffers van de recente weken, en de aanslagen van drie jaar geleden in ons land. Ook de stad Lier gaat twee dagen eerder een wake houden op het Paradeplein.

Drie jaar na de aanslagen in Zaventem en Brussel en ook ter herdenking van de slachtoffers in het Nieuw-Zeelandse Christchurch en het Nederlandse Utrecht zal er zaterdagmiddag om 16 uur op de Grote Markt een stille wake worden gehouden, laat burgemeester Bart Somers dinsdagmiddag weten.

“We herdenken alle slachtoffers van terreur”, benadrukt Somers in zijn tweet. “Zonder onderscheid en zonder ‘maar’. Van harte welkom.”

 

 

Ook de stad Lier houdt een stille wake. Op donderdag om 19 uur gaat de wake door aan de vlaggenmasten op het Paradeplein. “Hiermee herdenken we, op de Internationale Dag tegen het Racisme, de slachtoffers van de aanslagen in Nieuw-Zeeland en Nederland”, zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). Hij zal er kort het woord nemen.

“Discriminatie en fanatisme staan haaks op onze waarden en blijven een grote bedreiging voor onze samenleving. De stad Lier veroordeelt alle vormen van geweld, terrorisme en discriminatie en leeft mee met de families van de slachtoffers”, vult schepen van Welzijn en Integratie Annemie Goris (N-VA) aan.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio