Keert Diego Montiel na drie maanden al terug van Beerschot Wilrijk naar Zweden?

Diego Montiel bij de ondertekening van zijn contract. Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Keert Diego Montiel na drie maanden al terug van Beerschot Wilrijk naar Zweden?

Print

Nog geen drie maanden na zijn transfer naar Beerschot Wilrijk zou Diego Montiel al terug kunnen vertrekken op het Kiel. Het Zweedse Västerås SK wil hem op huurbasis aantrekken tot het einde van het seizoen. Diego Montiel kwam eind december transfervrij over van de Zweedse tweedeklasser Örgryte, maar verder dan twee korte invalbeurten kwam hij vooralsnog niet. De voorbije weken haalde hij de wedstrijdselectie van Stijn Vreven niet meer.

Diego Montiel kon vorig seizoen bij Örgryte IS straffe statistieken voorleggen in de Zweedse tweede klasse en de verwachtingen bij het bestuur van Beerschot Wilrijk waren groot. “Montiel is een talentvolle speler en we bieden hem een langdurig contract aan. We zijn blij dat hij, uit een reeks van andere aanbiedingen, voor ons kiest”, zei Jan Van Winckel eind december bij de persvoorstelling van de 23-jarige spelverdeler. Meteen na de winterstop mocht Montiel al debuteren op Roeselare en een week later speelde hij bijna een halfuur mee tegen Westerlo. In die twee invalbeurten kon hij zich niet meteen tonen. Nadien kwam Montiel niet meer voor in de plannen van Stijn Vreven.

Västerås SK, een andere Zweedse tweedeklasser, wil de Zweed een uitweg bieden. Het is de lokale krant VLT die schrijft dat de club Montiel voor drie maanden wil huren van Beerschot Wilrijk. Volgens Ado Sadzak, sportief directeur bij Västerås, is de deal met de speler zelf al rond. Maar het bestuur van Beerschot Wilrijk wil de Uruguayaanse Zweed niet laten gaan. De club is tevreden over zijn ontwikkeling en beseft dat hij wat aanpassingstijd nodig heeft. Misschien is Play-off 2 wel een uitgelezen kans om Montiel, samen met die andere nieuwkomer Irakli Bugridze, wat meer speelminuten te gunnen. (kofr)

Meer voetbalnieuws