Pallettenproducent Pasec in Malle wil afslanken en 107 van de 137 banen schrappen

Print

ATV

Malle -

Pasec, producent en hersteller van houten palletten en verpakkingen voor de industrie, farmacie, distributie- en transportsector, wil zijn activiteiten afslanken. Het bedrijf stelt momenteel 137 medewerkers tewerk. Van hen zouden 30 personen hun job kunnen behouden. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht.

De aanhoudende druk op de winstmarges van het bedrijf, in combinatie met de toenemende concurrentie, maken het voor het bedrijf steeds moeilijker om te overleven in een uiterst competitieve markt, klinkt het.

“Het blijft een moeilijke beslissing”, zegt Chris Martens, Managing Director en woordvoerder van het bedrijf. “Wij beschikken over zeer competente en ervaren medewerkers. We zullen er als bedrijf dan ook alles aan doen om hen maximaal te begeleiden. We willen de sociale gevolgen van deze mogelijke afslankoperatie absoluut tot een minimum beperken. Daartoe zal worden samengewerkt met Woodwize, het opleidingscentrum voor de houtsector, de VDAB en andere partners.”

Pasec werd opgericht in 1956 en is een onderdeel van de Faber Halbertsma Group. Het beschikt nog over een dochterbedrijf Packaging Partners nv (Malle), gespecialiseerd in het zeewaardig verpakken van industriële goederen. Dit bedrijf valt buiten de voorgenomen afslanking.

Nu in het nieuws