Ook hypoallergeen 'poedelpaard' draaft op tijdens Dag voor Bijzondere Pony- en Paardenrassen in Beggard

Een curly horse. Foto: rr

Ook hypoallergeen 'poedelpaard' draaft op tijdens Dag voor Bijzondere Pony- en Paardenrassen in Beggard

Print
Zandhoven / Lille - De Vlaamse Vereniging voor het gebruik van Welshponys & Cobs vzw uit Wechelderzande organiseert zaterdag 23 maart van 14u tot ongeveer 17u een Dag voor de Bijzondere Pony- en Paardenrassen in manege Beggard aan de Beggard 20 in Zandhoven. "We doen dit voor de zesde keer in twintig jaar tijd", vertelt Elza Vandercappellen. "Er komen unieke rassen, zoals de American Bashkir Curly met krulvacht."

Het evenement werd eerder al in Turnhout en in Massenhoven georganiseerd. De bijzondere paarden en pony's verzamelen voor de eerste keer in de Beggard.

Verschillende rasfokkers uit België en Nederland zullen hun dieren aan de hand of bereden voorstellen met de nodige informatie.  Het gaat zowel om hengsten, ruinen als merries. Het publiek mag zich verwachten aan welshpony's, welshcobs, Irish tinkers,  mini-ezeltjes, shires en quarter hengsten.

Ook de American Bashkir Curly is aanwezig. "Het zijn paarden met krulhaar, zoals een poedel", zegt Elza.

Mensen met een allergie voor paarden schijnen weinig tot geen allergische klachten te ervaren bij dit ras. Er zijn geen curly’s die non-allergisch zijn, ze zijn hypoallergeen. Er is veel minder Seborrhoic-eiwit aanwezig in het haar van een Curly dan in de haren van andere paarden. En het zijn juist die eiwitten die een allergische reactie teweegbrengen. Ze worden ingezet voor allerlei sporttakken in Amerika, van westernrijden (reining en barrel) tot springen en dressuur. Ze zijn veelzijdig en geschikt voor de endurance omdat ze bekend staan om hun snelle herstel na inspanning.

Naargelang het weer, vindt de show in de binnen- of buitenpiste plaats.

 Facebook :  https://www.facebook.com/groups/1634375900212218/

 

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio