Nokere Koerse morgen over vernieuwd parcours: sprintkoers die misschien geen sprintkoers meer zal zijn

Het podium van vorig jaar. Foto: Photo News

Nokere Koerse morgen over vernieuwd parcours: sprintkoers die misschien geen sprintkoers meer zal zijn

Print

Woensdag wordt de 74e editie van Danilith Nokere Koerse (1.BC) afgewerkt. Er komen met Deceuninck-Quick.Step, Lotto Soudal, Team CCC, Trek-Segafredo, Bora-Hansgrohe, Katusha-Alpecin, Team Sky, Sunweb en UAE Team Emirates negen WorldTourteams aan de start. Voor het eerst is er op dezelfde dag ook een wedstrijd voor dames elite (1.1).

Het parcours kreeg een serieuze opsmuk. De startplaats bleef wel behouden en die ligt sinds 2015 in Deinze. “Vanuit Deinze trekken we in een lijn naar Kruisem, het vroegere Kruishoutem, om dan naar Oudenaarde te rijden. De eerste helling van de dag is het Vossenhol, na 28 kilometer koers. Na 56 kilometer doen we een eerste keer Nokereberg aan om dan enkele pittige kasseizones te gaan opzoeken. Na 84 kilometer beginnen we aan de vijf plaatselijke ronden op en rond Nokereberg. Nieuw daarin is dat we na de passage in Nazareth naar de Lange Ast rijden gevolgd door de kasseistrook van Wannegem-Lede om daarna de Huisepontstraat aan te snijden. De laatste vier kilometer verlopen op brede wegen wat misschien voor enige reorganisatie kan zorgen binnen het peloton”, meldt koersdirecteur Rony Desloovere.

De laatste jaren werd er steeds gesprint op Nokereberg. Het nieuwe parcours kan er wel eens voor zorgen dat dit nu niet het geval is.

“Wij maakten ons parcours een stuk selectiever. Ik verwacht dan ook geen massasprint maar eerder een kleine kopgroep die gaat strijden voor de zege”, vervolgt Rony Desloovere. “Ons deelnemersveld mag er zijn. Remco Evenepoel rijdt bij ons zijn eerste koers als prof in België. Een ander ‘fenomeen’ Mathieu van der Poel vat in Deinze zijn programma van de Lage Landen aan. En dan zijn er de sterke blokken van Deceuninck-Quick.Step en Lotto Soudal. Bij Katusha-Alpecin springt Jens Debusschere in het oog, bij Bora-Hansgrohe de Duitser Pascal Ackermann en Erik Baska. Kristoffer Halvorsen is de snelle man bij Sky en dan zijn er nog een handvol favorieten voor de eindzege”, geeft Rony Desloovere mee.

Vorig jaar werd Danilith Nokere Koerse gewonnen door de Nederlander Fabio Jakobsen. Hij haalde het in de sprint van Amaury Capiot en de Fransman Hugo Hofstetter. (belga)

Meer sportnieuws