Na 18 jaar doorbraak in cold case: verdachte opgepakt en aangehouden voor dood bouwvakker in Sint-Niklaas

Video: TV Oost

Sint-Niklaas / Buggenhout -

De federale politie van Dendermonde heeft een 43-jarige verdachte opgepakt voor een de dood van Jens De Block uit 2000. Het levenloze lichaam van de 29-jarige bouwvakker werd toen gevonden op een parking in Sint-Niklaas. De onderzoeksrechter hield de man uit Buggenhout dinsdag aan op verdenking van moord.

Na 18 jaar doorbraak in cold case: verdachte opgepakt en aangehouden voor dood bouwvakker in Sint-Niklaas
Foto: BELGA

Bouwvakker Jens De Block (toen 29) uit Kieldrecht werd zondagochtend 22 oktober 2000 om 6.40u dood aangetroffen op een parking aan de Houtbriel in Sint-Niklaas. De man werd in het gezicht verwond met een stukgeslagen bierglas en kreeg ook twee messteken in de nek. Een van die messteken haalde een slagader open en was dodelijk. De moordenaar of moordenaars probeerden ook met een mes in het been van hun slachtoffer te steken maar hun wapen raakte niet door het stevige motorpak.

Het onderzoek van de toenmalige federale gerechtelijke politie Dendermonde kon geen verdachten aanwijzen.

Maar meer dan achttien jaar na de dood van Jens De Block kon maandag toch een verdachte opgepakt worden, meldt het parket van Oost-Vlaanderen dinsdag. Die doorbraak in deze cold case komt er volgens het parket nadat de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen, samen met het parket, het dossier opnieuw onderzocht heeft.

Via moderne technieken is het tot een doorbraak gekomen, aldus het parket. Een 43-jarige verdachte kon maandag in Buggenhout worden opgepakt. De verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Het onderzoek naar eventuele mededaders loopt ondertussen nog.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio