Nederlands merk CoolCat heeft het faillissement aangevraagd

Foto: Instagram CoolCat

Mode

Nederlands merk CoolCat heeft het faillissement aangevraagd

Print

CoolCat, de Nederlandse winkelketen die vooral bekend is voor zijn kinder- en tienercollecties, heeft het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Utrecht. De keten telt in België zeventien filialen maar voorlopig zijn er geen gevolgen voor het merk in ons land.

CoolCat ging de afgelopen jaren door zware financiële tijden en de verliezen stapelden zich op. “Met name de zeer warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver extreem zachte winter van 2019 hebben gezorgd voor een scherpe terugval”, klinkt het in een bericht. Dat noopte het label ertoe om uiteindelijk het faillissement aan te vragen.

Bijzonder pijnlijk voor het Nederlandse label, zeker omdat ondernemer Ronald Kahn in 1979 de eerste CoolCat-winkel opende in Amsterdam en het dit jaar dus zijn veertigste verjaardag vierde. Momenteel zijn er tachtig vestigingen in Nederland, zeventien in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg.

Geen gevolgen

De buitenlandse entiteiten vallen buiten de faillissementsaanvraag en dus zijn er voorlopig geen gevolgen voor de filialen in ons land. Ook de Nederlandse winkels en de webshop blijven momenteel nog open en er wordt gekeken of er een doorstart gemaakt kan worden.

NIET TE MISSEN