Planten aaien? Oké! Maar Joris aaien ziet Annelies in ‘Blind getrouwd’ nog steeds niet zitten

Print

Of hun huwelijk nu standhoudt of niet, de economie is er door Joris en Annelies uit ‘Blind getrouwd’ niet op achteruitgegaan. Maandagavond kreeg televisiekijkend Vlaanderen te zien hoe ze - nog maar eens - gingen winkelen, dit keer in een kledingzaak en tuincentrum. Victor daarentegen confronteerde zijn Line met een pijnlijke vaststelling: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk.”

De laatste keer dat Joris en Annelies hun shoppingschoenen aantrokken, werden de verhoudingen tussen de twee nog maar eens pijnlijk duidelijk: in een meubelzaak maakte Joris voorzichtig duidelijk wat hij mooi vond, waarop Annelies haar zin doordreef. Joris vond het allemaal prima, al kon hij het niet laten om zijn ongenoegen fijntjes te ventileren bij de man die hen rondleidde. Joris maakte een grapje over zijn “dominante” echtgenote, die er zelf hartelijk om kon lachen.

Dit keer stuurden de makers van Blind getrouwd Joris en Annelies opnieuw op pad, naar een kledingzaak en een tuincentrum. Tussen de potten en de planten leerde Joris nog iets bij over zijn bruid. Dat ze graag websites met huizen afdweilt om binnen te kijken bij mensen, wist hij al. Nu blijkt ze ook graag planten te aaien. Aan Joris aaien is Annelies nog niet toe, maar voor Joris blijft het glas halfvol: “We kunnen vanaf nu alleen maar groeien”. Zelfs Annelies was optimistisch: “We moeten alles uit de kast halen om dit tot een goed einde te brengen”. We kunnen ons vergissen, maar die kast is volgens ons al helemaal leeg.

IJzeren gordijn

Victor en Line hoefden niet te winkelen, ze mochten op restaurant in de sushi duiken. De wasabi opende bij Victor meer dan alleen poriën: “Ik heb me nog nooit zo opengesteld tegenover iemand”, zei hij. Victor had eerder gezegd dat hij een “muur” rond zich had opgetrokken, maar daar geloofde Line weinig van: “Ik geloof niet dat jij een muur hebt. Als jij die hebt, ben ik het IJzeren Gordijn.”

Victor mag dan alle kenmerken van de lamme goedzak hebben, hij legde de vinger wel op de wonde: Line heeft op geen enkele manier laten blijken dat ze iets voor Victor voelt. Victor formuleerde het zo: “Ik heb u wel nog nooit horen zeggen: Victor, ik vind u leuk”. Waarop hij er meteen zélf de angel uithaalde: “Maar ik weet dat je zo niet bent, om zoiets te zeggen, dus verwacht ik dat ook niet”. Line probeerde de boel nog te sussen door te zeggen dat ze Victor effectief wel leuk vond, maar dat was een maat voor niets: een uitgelokt compliment is géén compliment.

Nu in het nieuws