Topman Warner Bros. stapt op na #MeToo-schandaal

Kevin Tsujiuhara. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Topman Warner Bros. stapt op na #MeToo-schandaal

Print

Kevin Tsujihara zou actrice Charlotte Kirk aan rollen geholpen hebben in ruil voor seks. Hij stapt nu zelf op als ceo en voorzitter van film- en televisiestudio Warner Bros.

De 54-jarige Tsujihara kwam in opspraak nadat The Hollywood Reporter begin maart had geschreven over gelekte sms’jes tussen Tsujihara, actrice Charlotte Kirk en producers Brett Ratner en James Packer.

De topman van Warner Bros. kwam eerder al onder vuur te liggen voor geruchten over een verhouding met de actrice. De berichtjes in het tijdschrift tonen nu aan dat er wel degelijk een relatie was met Kirk. Tsujihara zou seks hebben gehad met de Britse actrice en haar beloofd hebben om te helpen met haar carrière. Zo zou hij haar twee kleine rolletjes in films (How to Be Single en Ocean’s 8) bezorgd hebben en ook aan verschillende audities hebben geholpen.

John Stankey, de ceo van moederbedrijf WarnerMedia, meldt in een persmededeling dat ‘Kevin in het belang van WarnerMedia, Warner Bros., onze medewerkers en onze partners opstapt als ceo en voorzitter’. ‘Kevin heeft toe dat zijn fouten niet stroken met de verwachtingen voor bestuurders van dit bedrijf en een invloed kunnen hebben op de toekomst van het bedrijf.’

Tsujihara was pas kort voor The Hollywood Reporter het verhaal over de sms’jes bracht gepromoveerd tot ceo en voorzitter van Warner Bros.

Nu in het nieuws