VIDEO. Takeldienst redt reebok op oprit E19

Schoten -

Takeldienst VDC uit Wuustwezel kreeg maandagmorgen wel een heel bijzondere oproep. Een reebok was op de oprit van de E19 aan de Kleine Bareel in Schoten terecht gekomen. Mogelijk was het dier aangereden door een auto.

Auto & Truck Service VDC voert onder andere taken uit in opdracht van de wegbeheerder en de snelwegpolitie op de E19. “We maken deel uit van het politie F.A.S.T. + project voor de E19”, zegt zaakvoerder Jonas Van De Cloot (34). “Dat kan gaan over het weghalen van obstakels, takelen, signalisatie tot ondersteuning bieden aan hulpdiensten.”

Sterk beestje

Rond 7.30u kreeg Jonas een melding voor een reebok die aan een vangrail op de oprit aan Kleine Bareel lag. “In eerste instantie dacht ik dat het om een dood diertje zou gaan”, zegt Jonas. “Maar bij aankomst zag ik dat het zijn hoofd omhoog tilde. Ik vermoed dat het diertje een slag heeft gehad maar dat het toch nog sterk genoeg was om bij bewustzijn te blijven. Het was absoluut een sterk beestje. Ik heb meteen contact opgenomen met de meldkamer. Die verwittigde op haar beurt de dierenbescherming.”

Opvangcentrum

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren Brasschaat/Kapellen (VOC) kwam ter plaatse en bekommerde zich om de reebok. In het opvangcentrum werd de reebok onderzocht maar bleek het dier geen verwondingen te hebben. “Het dier was wel een beetje ziek van de stress”, klinkt het daar. “We hebben het even in slaap gedaan en naar het bos gebracht. Daar is het, onder toezicht, weer wakker geworden en het bos ingetrokken. Naar omstandigheden is dit dus een happy end.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio