Burberry schrapt na bont nu ook plastic

Riccardo Tisci tussen zijn modellen. Foto: Instagram

Mode

Burberry schrapt na bont nu ook plastic

Print

Burberry is een versnelling hoger geschakeld om een duurzamer label te worden. In september kondigde het Britse modehuis nog aan dat het voortaan alle gebruik van bont zou schrappen. Nu maakt het bekend dat het tegen 2025 hetzelfde met plastic wil doen.

Burberry belooft om tegen 2025 helemaal plasticvrij te zijn. Dat heeft de Ellen MacArthur Foundation bekendgemaakt, dat is een organisatie die modelabels helpt om de overschakeling te maken naar een duurzamer bedrijf.

Het is een nieuwe stap voor Burberry dat amper enkele maanden geleden nog maar besloot om met het gebruik van bont te stoppen. Sindsdien tekende het net zoals onder meer Stella McCartney en H&M het New Plastics Economy Global Commitment waarin bedrijven zich engageren om de groeiende afvalberg van de mode-industrie te helpen verkleinen.

29 ton minder

Tegen 2025 zullen alle verpakkingen die Burberry gebruikt recycleerbaar of hergebruikbaar zijn. Vanaf eind 2019 zal het ook zijn klanten de kans geven om kapstokken bij hen in te leveren. Op enkele maanden tijd slaagde het modehuis er onder leiding van Riccardo Tisci al in om 29 ton plastic minder te verbruiken.

NIET TE MISSEN