Culinaire site heeft het niet voor populaire stoelen: “Ze zijn koud, hard en ongeschikt voor mensen”

Foto: Shutterstock

Food

Culinaire site heeft het niet voor populaire stoelen: “Ze zijn koud, hard en ongeschikt voor mensen”

Print

Bij Munchies, de culinaire site van lifestylemagazine Vice, zijn ze zo tegen de typische, industriële stoelen die je aantreft in veel hippe restaurants dat ze er een artikel hebben aan gewijd. “Beste restaurants: deze stoel deugt niet”, staat er bij wijze van waarschuwing aan uitbaters.

De metalen stoelen zijn gebaseerd op het ontwerp van de Franse designer Xavier Pauchard, die zijn model simpelweg “A Chair” doopte. Nu wordt de stoel veelvuldig gekopieerd en komen ze volgens de site vooral voor in hippe eethuisjes, waar ze samen met ruw hout en gloeilampen aan een draad een minimalistisch interieur vervolledigen. Praktisch zijn ze allerminst, aldus het artikel waarin de populaire stoel wordt afgebroken.

“De gebogen metalen achterkant komt nauwelijks tot over je heupen en de vlakke zitting is koud. Zo koud als het onderwaterhol van Ursula de zeeheks”, staat er te lezen. De journaliste in kwestie, Naomi Tomky, dacht aanvankelijk dat het probleem aan haar eigen, iets vollere lichaamsbouw lag. Maar toen haar superslanke vriendin ook oncomfortabel wiebelde op zo’n stoel, was ze het zeker. “Ze zijn niet gemaakt voor het menselijk lichaam.”

Niet klantvriendelijk

Maar het kan nog erger… “Er bestaat ook een versie van deze stoel voor aan de bar. Die komt met alle nadelen van de klassieker, maar ook nog eens met een kortere rugleuning en zonder voetsteun”, staat er nog te lezen. Bij de site stellen ze voor dat restauranteigenaren het zelf eens een uur moeten proberen vol te houden in deze stoel. “Want hiervoor kiezen is aan je klanten zeggen dat je niet origineel bent en ook geen moer geeft om hun comfort.”

NIET TE MISSEN