Overvallers geven zich uit als medewerkers watermaatschappij

Duo belt aan, duwt 80-jarige omver en gaat op zoek naar kostbaarheden

Print
Antwerpen / Wilrijk -

Een 80-jarige vrouw is maandag het slachtoffer geworden van twee listige overvallers. De mannen gaven zich uit voor medewerkers van de watermaatschappij en drongen zo de woning binnen.

Twee mannen hebben maandagochtend een overval gepleegd op een dame in haar woning in de Valkstraat in Wilrijk. De feiten speelden zich af rond 8u ’s morgens, bevestigt de politie.

Een onbekende belde toen aan bij de woning van de vrouw. “Hij zei dat hij voor de watermaatschappij werkte”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

De 80-jarige vrouw opende de deur van haar woning en werd meteen naar binnen geduwd door de onbekende man. Het slachtoffer kwam daarbij ten val.

Onderzoek loopt

Een tweede verdachte kwam even later eveneens de woning binnen en vervoegde zijn kompaan. “De twee verdachten gingen op zoek naar kostbare spullen.”

Even later vertrokken de twee overvallers in onbekende richting. Een buurvrouw van het slachtoffer zag wat er gebeurd was en belde de hulpdiensten. Toen de politie ter plaatse kwam, was van de overvallers geen spoor meer. “Het labo van de gerechtelijke politie is ter plaatse gekomen en onze lokale recherche voert het onderzoek naar de feiten”, zegt Migom.

Het slachtoffer werd na de overval voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Ze raakte volgens onze informatie lichtgewond, maar was wel erg onder de indruk van de feiten.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio