Primark experimenteert met genderneutrale kleedkamers

Foto: pdr

Mode

Primark experimenteert met genderneutrale kleedkamers

Print

Primark heeft in twee van zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk genderneutrale kleedkamers ingevoerd. Dat wil zeggen dat er geen aparte hokjes meer zijn voor mannen en vrouwen. Het initiatief wordt op gejuich, maar ook op kritiek onthaald.

In de Primarkvestigingen in Kent en Hastings in Engeland zijn er voortaan enkel kleedkamers te vinden die uniseks of genderneutraal zijn. Voorlopig blijven de pashokjes in alle andere filialen van de Ierse winkelketen wel strikt gescheiden voor mannen en vrouwen.

Primark experimenteert met de nieuwe kleedkamers nadat het kritiek had gekregen van transgenders die het een uitdaging vonden om er kleding te passen. Zij kregen steun van mensen met een beperking die vaak door iemand - soms van het andere geslacht - geholpen moeten worden bij het aan- en uittrekken van kledingstukken.

Boycot?

Toch komt er ook kritiek. Sommige shoppers vinden dat de kleedhokjes zelf beter afgescheiden moeten worden. Nu gebeurt dat enkel met een gordijn, terwijl een deur beter zou zijn om de nodige privacy te garanderen. Ook heel wat vrouwen vinden het blijkbaar niet fijn dat ze zich in dezelfde ruimte als mannen moeten omkleden. Sommigen dreigen zelfs met een boycot van de keten.

 

NIET TE MISSEN