Geknelde bij zwaar ongeval aan Kennedytunnel

Print

Video: BFM

Antwerpen -

Door twee ongevallen met verschillende voertuigen in de Kennedytunnel zat het verkeer er in beide richtingen maandagmiddag serieus in de knoop. “De twee ongevallen gebeurden bijna gelijktijdig, even voor half één ’s middags”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeercentrum. Er stonden files van meer dan één uur.

Richting Gent gebeurden twee ongevallen. “Eerst tussen twee auto’s, een bestelwagen en een motorrijder, maar dat ongeval kon snel afgehandeld worden”, legt Peter Bruyninckx uit. In de staart van de daaropvolgende file botsten echter twee vrachtwagens en één auto. “De bestuurder van de wagen zat gekneld tussen beide vrachtwagens en moest door de hulpdiensten bevrijd worden.”

Richting Nederland botsten drie vrachtwagens en één personenwagen in de Kennedytunnel. Daar was slechts één van de drie rijstroken beschikbaar, rond half twee werd de weg er vrijgegeven. “Er vielen gelukkig geen gewonden, maar één vrachtwagen moet wel getakeld worden”, vertelde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Iets voor 14 uur werd de Kennedytunnel ook in de richting van Gent vrijgemaakt. Het Vlaams Verkeerscentrum laat weten dat de Liefkenshoektunnel nog tolvrij is in beide richtingen tot 14.25 uur.

Geknelde bij zwaar ongeval aan Kennedytunnel
Foto: bfm
Geknelde bij zwaar ongeval aan Kennedytunnel
Foto: bfm

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws