Maris Stella wint eerste Belgische Statistiek Olympiade

Print

De laureaten. Foto: rr

Malle - Om jongeren kritisch te leren omgaan met de grote golf aan datastromen die onze maatschappij overspoelt, werd de eerste Belgische Statistiek Olympiade georganiseerd. De Olympiade maakt uit van een Europese wedstrijd. De beste statistici bleken de leerlingen van Maris Stella uit Oostmalle.

Het kritisch omgaan, verwerken en analyseren van data zijn vaardigheden die steeds meer aan belang winnen in onze maatschappij.

Kaat De Vrij, Schoenmaekers Amber en Jasper De Laet hebben met hun onderzoek naar een verband tussen de financiële en de algemene tevredenheid in de EU de eerste prijs behaald in de categorie 3de graad, taal Nederlands. De jury is daarbij unaniem gevallen voor hun werkje.
"Maris Stella boven" is hier op zijn plaats: ook de derde plaats ging naar Maris Stella met een onderzoek naar invloedsfactoren voor de algemene tevredenheid in de EU door Marthe D'Hooghe, Jill Lambrechts en Raf De Vos.
En alsof dat niet genoeg was: het derde team van Maris Stella met Mattise Eelen , Bert Mannaert en Jan Mangelschots kreeg een van de twee eervolle vermeldingen.

De begeleidende leerkrachten Nederlands en wiskunde Deirdre Seeldrayers, Michel Verhees en Frans Gyssels waren terecht trots, net als de directie.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio