Harry en Meghan mogen niet onafhankelijk zijn van de Queen

Foto: ISOPIX

Celebs

Harry en Meghan mogen niet onafhankelijk zijn van de Queen

Print

Prins Harry en Meghan Markle zouden naar meer onafhankelijkheid verlangen en zich willen losmaken van Buckingham Palace, klinkt het bij een bron binnen de paleismuren. Queen Elizabeth zou echter haar veto gesteld hebben.

Nu prins Harry en Meghan Markle binnenkort van Kensington Palace naar Frogmore Cottage in Windsor verhuizen, is een eerste stap naar meer onafhankelijkheid gezet. Voortaan zullen ze ook niet meer samenwonen met prins William en zijn gezin. Maar volgens royaltywatcher Roya Nikkhah gaat dat nog niet ver genoeg voor het koppel.

In een gesprek met The Sunday Times geeft ze aan dat via een bron heeft gehoord dat Harry en Meghan zich volledig willen losmaken van Buckingham Palace. Het is echter de Queen die daar een stokje voor zou hebben gestoken en hen heeft verplicht op het koninklijk domein te blijven wonen.

Geen vrijheid

“Ze wilden hun huishouden volledig onafhankelijk van Buckingham Palace runnen, maar ze kregen een nee te horen. Er is een institutionele structuur die dat soort vrijheid niet toestaat. Het is goed om de hertog en hertogin van Sussex onder de regelgeving van Buckingham Palace te houden, zodat zij niet zomaar hun eigen ding kunnen doen. Dat is de teneur binnen het paleis”, vertelt die bron.

Nikkhah geeft aan dat ze op volledige vrijheid hadden gehoopt, maar dat zit er dus voorlopig niet in. Hoewel ze straks fulltime in Windsor zullen wonen, blijven ze in Buckingham Palace verwacht worden om hun officiële taken uit te voeren. En dat allemaal onder het toeziend oog van de Queen.

NIET TE MISSEN