Sonia Rykiel zit zonder creatief directeur

Julie de Libran. Foto: ISOPIX

Mode

Sonia Rykiel zit zonder creatief directeur

Print

Het Franse modehuis Sonia Rykiel heeft met een persbericht aan Vogue laten weten dat het niet langer zal samenwerken met creatief directeur Julie de Libran. Het werd een afscheid in mineur voor de Franse modeontwerpster.

Er ontrafelde zich de afgelopen dagen een pijnlijke episode bij Sonia Rykiel. Vorige week liet het Franse modehuis aan Vogue weten dat het niet langer zou samenwerken met Julie de Libran, die er sinds 2014 aan de slag was als creatief directeur. Tot grote verbazing van die laatste, die naar eigen zeggen de dozen met haar bezittingen op straat terugvond.

De Libran werkte eerder bij Gianfranco Ferré, Versace, Prada en Louis Vuitton, maar zal haar passage bij Sonia Rykiel duidelijk niet snel vergeten. “We waren er niet in geslaagd om een overeenkomst te sluiten”, zei de Libran in een reactie Business of Fashion. “Ze respecteerden mijn contract niet dat nog tot 2020 liep en vroegen me maandag om op te stappen. Vervolgens stond ik daar op straat.”

Opgekocht

Sonia Rykiel werd in 1968 opgericht door de gelijknamige modeontwerpster. Ze overleed in 2016. Enkele maanden na haar dood kwam het modehuis volledig in handen van de Aziatische groep First Heritage Brands, waar ook Delvaux toe behoort. Het heeft nog geen opvolger voor de Libran aangekondigd.

NIET TE MISSEN