Desselse wielrenner (19) overleden na aanrijding tijdens koers

Links: Stef Loos. Foto: rr, sudpresse

Desselse wielrenner (19) overleden na aanrijding tijdens koers

Print
/ Dessel -

De Desselse wielrenner Stef Loos (19) is zondagnacht overleden na een aanrijding door een bestelwagen in de beloftewedstrijd de Mémorial Alfred Gadenne in het Henegouwse Dottignies. De jonge sporter werd in een coma gehouden, maar is ’s nachts bezweken aan zijn verwondingen. Twee andere renners raakten gewond.

LEES OOK. Remco Evenepoel zwaar aangeslagen na overlijden van ex-ploegmaat Stef Loos: “RIP, copainke”

“Bijzonder tragisch nieuws. Onze renner Stef Loos is het slachtoffer geworden van een zwaar ongeval in de koers in Dottignies”, meldde Jef Robert zondagavond, de ploegleider van Acrog Pauwels waar Stef voor rijdt.

Tijdens de wielerwedstrijd reed de jonge renner in een groepje van een dertigtal renners dat achterop was geraakt. Het ongeval gebeurde na ongeveer 25 kilometer in de wedstrijd. “Op een gegeven moment gaf een seingever een verkeerd teken waardoor ze van het parcours afraakten. De renners hadden dat niet meteen door. Stef reed helemaal vooraan”, vertelt Frederique Robert, Jefs zoon en de verantwoordelijke voor de beloften binnen de ploeg. “Bij het oversteken van een onbewaakt kruispunt werden ze geschept door een bestelwagen. Zijn ploegmaats en ploegleider die achter hem reden, hebben het zien gebeuren. Het was een zeer ernstig ongeval met een serieuze impact.”

Ook renners uit Brasschaat en Vrasene zwaargewond

Stef liep door de zware klap hersenschade en een klaplong op, en ook zijn lever was geraakt. Hij lag in coma in het ziekenhuis van Doornik. Ploegleider Jef Robert deelde maandagochtend het tragische nieuws dat Stef het niet gehaald heeft. “De hele ploeg is in shock”, klonk het zondagavond. “Stef reed sinds twee jaar in onze belofteploeg, maar we kenden hem al heel lang. Hij volgde zijn hele jeugdopleiding bij ons. Hij was een modelrenner, een superprof. Dit is een bijzonder triestige affaire.” Robert had in het verleden ook onder meer Stig Broeckx en de betreurde Michael Goolaerts onder zijn hoede.

Ook twee andere renners, de 20-jarige Ruben Apers (Lotto Soudal U23) uit Vrasene (Beveren) en de 19-jarige Jonas Bresseleers (ook Acrog Pauwels) uit Brasschaat, werden geraakt, maar ze verkeren niet meer in levensgevaar. Apers liep diverse breuken op in zijn dijbeen en sleutelbeen en moet geopereerd worden. Bresseleers zou lichtgewond zijn geraakt.

De politie en het parket van Doornik onderzoeken de omstandigheden van het ongeval.

Meer sportnieuws