Kareltje woont de komende weken in kasteel Le Paige

Foto: BERT DE DEKEN

Kareltje woont de komende weken in kasteel Le Paige

Print
Herentals -

In het Herentalse kasteel van Le Paige wordt sinds zaterdag de twintigste verjaardag gevierd van de 3-jarige Karel. Het jongetje is een illustratie van Liesbet Slegers (43, foto) en beleefde in 1999 zijn eerste avonturen in het peuterboekje Karel op School. Het figuurtje is ontstaan als een krabbeltje op papier, gemaakt op een bankje in het park. “Voor mij was dat mannetje meteen al Karel”, lacht de illustratrice. Pas enkele jaren later kwam Kaatje erbij.

“Intussen zijn Karel en Kaatje de vriendjes van ontelbaar veel kinderen”, looft schepen van Cultuur Jan Michielsen (CD&V). “Thuis, op school of in de crèche. En niet alleen in België. De boekjes worden over de hele wereld verkocht en zijn vertaald in tien talen.”

Om de twintigste verjaardag van Karel te vieren, kan iedereen tot en met zondag 28 april naar de interactieve expo gaan kijken. Met een vragenlijst stappen de jonge bezoekers echt in de wereld van Kareltje. Ze ontdekken onder andere zijn bad-, speel- en slaapkamer. “Kijk Karel heeft zelfs een zwembril op!” gillen enkele kindjes bij het zwembad. Waarna ze enthousiast verder trekken naar Karel in de Tuin.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio