Leden motorbende brengen emotionele haka om slachtoffers terreuraanslag te eren

Leden van de Nieuw-Zeelandse motorbende Mangu Kahu Aotearoa brachten zondag een traditionele en emotionele haka tijdens een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers die vrijdag op het leven kwamen. Een woordvoerder van de motards dankte de Nieuw-Zeelandse politie voor hun harde werk, voor de dans begon. Eerder werden er ook leden van rivaliserende bendes gezien die elkaar troostend in de armen vielen.

pjv

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern bezocht zaterdag - getooid in een zwarte hoofddoek uit respect - de families van de slachtoffers. Vijftig mensen kwamen om het leven toen de 28-jarige terrorist Brenton Tarrant het voor opende op een moskee in Christchurch. “Een terroristische aanval”, klonk het bij geschokte eerste minister.

In Auckland gaf moslima - en de hooggeplaatste moslim bij de Nieuw-Zeelandse politie - Naila Hassan een speech ter nagedachtenis. “Ik ben een trotse moslima en een leider bij de Nieuw-Zeelandse politie”, klonk het tijdens de emotionele speech. “Net zoals mijn collega’s, ben ik geschokt.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio