© Rudy De Doncker

Godsmack in Trix: klaar voor het grote werk

Je show openen met een tape waarop je ‘We Will Rock You’ van Queen laat horen: het is niet enkel een slimme zet, want de sfeer zit er meteen in, maar ook een mission statement. Het Amerikaanse Godsmack doet er alles aan om het publiek te entertainen, en het heeft er de nummers en de act voor.

tds

Met meer dan 20 miljoen verkochte platen en een aantal Grammy-nominaties is Godsmack in eigen land een grote naam. In Europa is dat wat minder het geval, maar het feit dat de Antwerpse Trix snel uitverkocht raakte, bewijst wel dat de band hier ook de wind in de zeilen heeft. Met dank ook aan het meest recente album ‘When Legends Rise’ (2018), dat makkelijk naast het beste werk van de band kan staan, wat woensdag ook bewezen werd door het feit dat vijf nummers van die plaat vlot hun plekje op de setlist konden opeisen. Zoals het titelnummer, dat de festiviteiten opende. Met ‘1000hp’ en ‘Cryin’ Like A Bitch’ volgden meteen twee publieksfavorieten. De bomvolle Trix genoot. Frontman Sully Erna hield het tempo strak, en onder meer ‘Unforgettable’ en ‘Voodoo’ overtuigden.

Een drumduel tussen Erna en drummer Shannon Larkin toonde overtuigend aan dat er ook heel wat muzikaliteit in deze band zit. Netjes ook hoe er nonchalant fragmenten van onder meer Aerosmith en Metallica passeerden. Nog muzikale helden nodig? Een hardrockversie van ‘Come Together’ van The Beatles werd luidkeels meegzongen en afgesloten met een snuifje ‘Stairway To Heaven’ van Led Zeppelin.

De bisronde startte met ‘Under Your Scars’, een wat atypisch want op toetsen drijvend Godsmack-nummer dat handelt over de strijd tegen mentale ziektes (waar Godsmack zich in de toekomst ook voor zal inzetten, aldus Erna). Live werkte het niet echt. Gelukkig was er na ‘Bulletproof’ dé hit ‘I Stand Alone’ om niet alleen een punt maar ook een uitroepteken achter dit concert te zetten.

De knappe set, de podiumervaring en het feit dat de Trix snel uitverkocht was: Godsmack is ook in Europa klaar voor het grote werk. De volgende keer in de AB? Wie de band woensdag gemist heeft in de Trix krijgt alvast snel een herkansing: Godsmack speelt op de Graspop-zaterdag.

MEER OVER Metal Maniac