Vervanger Stoffel Vandoorne achtste tijdens eerste F1-kwalificatie: "Dit is niet eenmalig"

Print

Lando Norris Foto: McLaren F1 team

Lando Norris, de vervanger van Stoffel Vandoorne bij het McLaren F1 team, is laaiend enthousiast na zijn eerste kwalificatie in de Formule 1. De nog steeds maar 19-jarige Norris kwalificeerde zicht als achtste voor zijn allereerste F1-race.

De voorbije weken zei Norris nog dat hij blij is als zijn eerste F1-race erop zou zitten maar na zijn eerste kwalificatie in de McLaren MCL34 kijkt hij alvast reikhalzend uit naar de rest van het raceweekend. Begrijpelijk want Norris kwalificeerde zicht als achtste.

"Ik was zeer nerveus bij het begin van de sessie aangezien het mijn allereerste F1-kwalificatie ooit was en omdat ik hier nog nooit gereden had," zei Norris na afloop. 

"Ik gebruikte drie setjes van de soft-banden in Q1. Ons doel was gewoon om in Q2 te geraken en dan geraakte ik niet alleen in Q2 maar ook in Q3. Ik eindigde zelfs achtste in Q3!"

Norris slaagde er niet alleen in om Q3 te halen maar ook nog eens meteen zijn veel meer ervaren teamgenoot Carlos Sainz te verslaan.

"Ik heb echt het gevoel dat ik het maximale eruit heb gehaald, niet echt volledig maar toch bijna," aldus Norris. "Wat we vandaag behaalden was zeker en vast niet eenmalig."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws