Café twee maanden dicht wegens druggebruik

Foto: rr

Café twee maanden dicht wegens druggebruik

Print
Antwerpen / Borgerhout -

Café Las Vegas op de Gitschotellei in Borgerhout moet twee maanden dicht. Bij een politie-inval werden softdrugs aangetroffen en bevonden alle klanten zich op een binnenkoer waar een sterke wietgeur hing.

Na verschillende klachten over overlast, druggebruik en nachtlawaai viel de politie een tijd geleden binnen in café Las Vegas op de Gitschotellei in Borgerhout. Vreemd genoeg bleek de zaak volledig verlaten te zijn tijdens de inval, zelfs achter de toog stond niemand. Een tiental aanwezigen stond op de binnenkoer achter het café, in een achterliggend gebouwtje zat nog zes man. “Op de binnenkoer en in het gebouwtje waren een typische geur van cannabis merkbaar”, zegt het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Een van de klanten van het café bleek drugs bij zich te hebben en ook in het gebouw achteraan werden hasj en cannabis aangetroffen. Overal lagen peuken, half opgerookte en nog niet aangestoken joints. Ook in het café werden nog drugs gevonden. Op camerabeelden was goed te zien hoe de aanwezigen op het moment van de politie-inval hun drugs weggooiden of probeerden te verbergen.

Burgemeester Bart De Wever besliste café Las Vegas te sluiten voor een periode van twee maanden, vanaf maandag 18 maart. Dat besluit werd vandaag bevestigd door het college.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio