Rijhuis aan de rand van de stad… en plots loopt er een ree in je tuin

Mechelen -

Het was schrikken voor Willem en zijn vriendin, die in de buurt van zwembad Geerdegemvaart in Mechelen wonen. “Mijn vriendin en ik waren allebei thuis aan het werk, toen ze opeens begon te roepen omdat ze een ree in onze tuin zag.” Het koppel wist niet goed wat te doen, en belde de politie.

De politie schakelde dan weer Wildlife Taxi Team Midden-Kempen in, dat contact opnam met de Mechelaars. “We werden gevraagd om het dier te beschrijven”, vertelt Willem. “Aan de hand van ons filmpje werd snel duidelijk dat het om een wilde ree ging. Bij Wildlife Taxi Team waren ze heel verbaasd toen ze hoorden waar we woonden, want ons huis en onze straat zijn volledig omsloten door andere woningen.”

Niet lastigvallen

In de video zie je dat Willem en zijn vriendin naar buiten gaan, naar de kleine bambi. “Dag mooie man, kom eens hier?” Zo klinkt het lieftallig. Maar daar hield het koppel al gauw mee op. “We kregen de raad de ree niet lastig te vallen en te laten doen, want het diertje was heel actief en zou zichzelf anders kunnen verwonden.”

Wildlife Taxi Team moest echter niet in actie schieten. De ree raakte op eigen kracht uit de tuin van het koppel. Nadien werd geen melding meer gemaakt van een ree in de wijk. Wellicht komt de ree uit de omgeving van de Spreeuwenhoek in Zemst.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio