Altijd al kasteelheer willen zijn? Hier kan het, en je moet er maar 16 uur per week voor werken

Slot Zuylen. Foto: Hollandse Hoogte

Altijd al kasteelheer willen zijn? Hier kan het, en je moet er maar 16 uur per week voor werken

Print

Mensen die er al van kindsbeen af van dromen om in een kasteel te wonen, hebben de kans dat ook effectief te gaan doen. In Nederland weliswaar, waar de beheerder van Slot Zuyten met pensioen gaat en een vervanger gezocht wordt.

De kasteelheer (m/v) vervult naar verluidt een sleutelpositie op Slot Zuylen. Hij of zij wordt geacht er te gaan wonen en ervoor te zorgen dat in het museumkasteel alles vlot verloopt. Het takenpakket gaat van het operationeel beheer van de gebouwen en het terrein tot het aansturen van de schoonmakers en ondershoudswerkers. De beheerder overlegt met vrijwilligers en medewerkers en houdt toezicht op de activiteiten in het gebouw.

De Stichting Slot Zuylen zoekt iemand die op 1 mei van dit jaar kan starten. Op die dag moet de beheerder - met of zonder partner, alles kan - er nog niet effectief gaan wonen, maar er wel al 16 uur per week werken. Op 1 november moet de kasteelheer er wel wonen en vergroot het takenpakket tot 40 uur per week.

Kasteelheer zijn, is dat voor iedereen weggelegd? Neen, zo leren we uit de vacature. Als essentiële eigenschappen worden gastvrijheid, openheid en een positieve en flexibele werkhouding aangehaald. Bovendien moet je organisatorisch sterk zijn en weten hoe moderne communicatiemiddelen het best ingezet worden. Een 9 to 5-mentaliteit is niets voor een kasteelheer, en in de zomermaanden moet je bereid zijn om fors meer te werken dan in de winter.

Nu in het nieuws