Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Binnenkijken in het nieuwe Jordaenshuis: “Het was hier verlaten, vochtig en verloederd”

Foto: Frederik Beyens

Binnenkijken in het nieuwe Jordaenshuis: “Het was hier verlaten, vochtig en verloederd”

Antwerpen -

Terwijl het Rubenshuis bezoekers van over de hele wereld trekt, bleef de woning van tijdgenoot en collega-barokschilder Jacob Jordaens een goed bewaard geheim. In vierhonderd jaar onderging het gebouw talrijke verbouwingen en doorstond het de grillen van meerdere eigenaars en huurders. Sinds twee eeuwen is het Jordaenshuis eigendom van de familie Vanderlinden, die het sinds vorig jaar verhuurt aan een Antwerps ondernemersduo dat deze verborgen parel weer nieuw leven inblies.

Door een hoge groene poort in de Reyndersstraat bereiken we het hart van het Jacob Jordaenshuis: een verborgen binnenplein met twee verfijnde barokgevels, ontworpen door Jordaens. Omringd door de gevels ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees