Zo zal het Met Gala er in 2019 uitzien

Foto: AFP

Celebs

Zo zal het Met Gala er in 2019 uitzien

Print

Het jaarlijkse Met Gala, de hoogdag voor wereldsterren en de modewereld, zal dit jaar aan elkaar gepraat worden door Lady Gaga. Dat heeft voorzitter Alessandro Michele bekendgemaakt op een persconferentie.

Het jaarlijkse modespektakel, dat geld moet inzamelen voor Metropolitan Museum of Art in New York, kiest in 2019 voor een eerder bescheiden thema: ‘Camp: Notes on Fashion’. Voor wie hoopt Rihanna of een andere wereldster op de rode loper te zien in een groene camouflage broek met verrekijker, zal bot vangen. Stylisten zijn al volop in de weer met het samenstellen van modieuze outfits en zelfs Anna Wintour, hoofdredactrice van Vogue, liet een beetje enthousiasme zien: “Vorig jaar hadden we zonnekoningen, dit jaar gaan we drag queens op de rode loper zien.”

Zo zal het Met Gala er in 2019 uitzien
Katy Perry in Versace Foto: ISOPIX

Volgens de krant ‘New York Times’ is het thema voor interpretatie vatbaar en verwijst het naar Love of the unnatural: of artifice and exaggeration, een essay van de Amerikaanse schrijfster Susan Sontags waarin ‘camp’ verwijst naar het flamboyante en het eigenzinnige.

Serena Williams

De avond zal aan elkaar gepraat worden door Lady Gaga, die recent nog een Oscar in ontvangst mocht nemen, en zanger Harry Styles. Ontwerper Michele zal als voorzitter het gezelschap krijgen van medevoorzitster Serena Williams. Zij is samen met Anna Wintour medeverantwoordelijk voor het vinden van sponsors voor het gala.

En ondanks dat de tentoonstelling, waar het evenement eigenlijk ronddraait, elk jaar ondergesneeuwd geraakt door de outfits van de sterren, wordt ze gecreëerd door de Belgische scenograaf Jan Versweyveld.

Afscheid

Op dezelfde persconferentie bracht Alessandro Michele, creatief directeur bij het Italiaans modehuis Gucci en voorzitter van het gala, ook hulde aan de overleden ontwerper Karl Lagerfeld. “Ik zou graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om Karl te bedanken, die niet langer bij ons is, die een grote vertegenwoordiger van mode is geweest.”

NIET TE MISSEN