DISCUSSIE. Terecht dat De Lijn je een boete geeft als je je abonnement niet inscant?

Foto: BELGA

DISCUSSIE. Terecht dat De Lijn je een boete geeft als je je abonnement niet inscant?

Print
Antwerpen -

De Lijn eist dat abonnees inscannen bij het instappen, om zo precies zicht te krijgen op het gebruik van de verschillende trajecten in Antwerpen. Meer nog, wie dat niet doet en wordt gevat, riskeert dezelfde boetes als een zwartrijder. Is dat terecht?

De invoering van de Mobib-kaart, die verplicht gescand moet worden bij het opstappen, is de oorzaak van het stijgend aantal pv’s bij De Lijn, zegt Sacha Van Wiele in zijn column. “Het is gewoon absurd om op basis hiervan ook boetes op te leggen”, zegt hij.

“Dat we onze abonnees vragen om hun abonnement te scannen, is in het belang van alle reizigers”, zegt De Lijn dan weer. “Het is de enige manier om precies te weten hoeveel mensen gebruikmaken van de bus en tram. Met deze gegevens krijgen onze reizigers een aanbod dat is afgestemd op hun vraag. We zijn niet de enigen met deze regel: bij OV-maatschappijen in binnen- en buitenland is het scannen van het vervoerbewijs verplicht, en riskeer je een boete als je het niet doet.”

Wat vind jij? Is het gerechtvaardigd, om beter zicht te krijgen op de reizigersstromen? Of blijft het absurd, zoals onze collega Sacha Van Wiele schrijft?

Discussieer mee via onderstaand invulformulier.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio