Publiek kan overleden kardinaal Danneels drie dagen groeten

De overleden kardinaal Danneels werd donderdagavond overgebracht naar het aartsbisschoppelijk paleis. Foto: Sven Van Haezendonck

Publiek kan overleden kardinaal Danneels drie dagen groeten

Print
Mechelen - Gelovigen die de overleden kardinaal Danneels een laatste groet willen brengen, kunnen dat vanaf maandagnamiddag. Zijn lichaam wordt gedurende drie dagen opgebaard in het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen. Er is ook een rouwregister waarin mensen een boodschap kunnen achterlaten.

Godfried Danneels stierf donderdagmorgen bij hem thuis op 85-jarige leeftijd. De jongste weken ging hij fel achteruit. De begrafenisondernemer heeft hem gisterenavond overgebracht naar het aartsbisschoppelijk paleis op de Wollemarkt. "Het is de plek waar hij dertig jaar gewoond en gewerkt heeft en is dus een zeer symbolische plaats voor de kardinaal", zegt Geert De Kerpel, woordvoerder van het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.  

Het publiek kan de overleden kardinaal maandag, dinsdag en woensdag groeten, telkens van 15 tot 19u. De uitvaart zelf vindt vrijdag 22 maart om 11u plaats in de Sint-Romboutskathedraal. Naast de vele prominenten zijn ook burgers welkom om de dienst bij te wonen. De deuren van de kathedraal gaan open om 9.30u en het lichaam kan worden gegroet tot 10.40u.   

 

 

 

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio