Tot 54 maanden cel voor dealers die omzet van 405.000 euro hadden

Tot 54 maanden cel voor dealers die omzet van 405.000 euro hadden

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag Adelha E.H. veroordeeld tot 54 maanden cel. De man stond aan het hoofd van een vereniging die anderhalf jaar lang heroïne en cocaïne had verhandeld. Haar omzet werd geraamd op 405.000 euro. Twee loopjongens kregen respectievelijk veertig maanden en twee jaar cel. De rechtbank verklaarde een illegaal vermogensvoordeel van in totaal 87.000 euro verbeurd.

Ismahil B. werd op 14 september 2018 op heterdaad betrapt bij een drugsverkoop aan twee klanten. Uit het telefonie- en zendmastonderzoek bleek dat hij als runner werkte voor een organisatie die actief was in de omgeving van Mortsel, Wilrijk en het Antwerpse Kiel. Via foto’s op zijn gsm kon de politie twee appartementen aan de Antwerpsesteenweg in Mortsel en de Brugstraat in Antwerpen lokaliseren, die door de organisatie gebruikt werden.

Bij een huiszoeking in de Brugstraat werden Adelha E.H. en Monaim J. gearresteerd. Er werden twee blokken heroïne, marihuana, 9.506 euro cash en een aanzienlijke hoeveelheid luxekledij in beslag genomen. De gsm van Adelha E.H. bevatte een klantenbestand met 120 afnemers. Verder onderzoek op het toestel leidde nog naar een studio aan de Golfstraat in Wilrijk, waar ook heroïne en cocaïne werd aangetroffen. De drie panden werden door Adelha E.H. gehuurd: twee adressen werden als werkplaats gebruikt, de derde als verblijfplaats van de beklaagden.

Adelha E.H. leidde de organisatie, die sinds april 2017 actief was, en stuurde loopjongens Monaim J. en Ismahil B. aan. Zij werden door hem gehuisvest en kregen een vaste vergoeding van 50 à 60 euro per dag om drugs naar klanten te brengen. Als Adelha E.H. niet beschikbaar was, nam Monaim J. de bestellingen aan. De omzet van de vereniging werd op 405.000 euro geraamd. Om geen onredelijk zware straf op te leggen, werd een bedrag van 87.000 euro verbeurd verklaard.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio