Antwerpse politie houdt extra oogje in het zeil tijdens Vrijdaggebed na aanslagen in Nieuw-Zeeland

Print

Video: atv

Antwerpen -

De Antwerpse politie zal extra aanwezig zijn tijdens het Vrijdaggebed en op andere drukke momenten bij de Antwerpse moskeeën. Dat werd beslist na de aanslagen in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland vrijdag, waarbij 49 mensen het leven lieten en meer dan 48 gewonden vielen.

“Er is op dit moment echter geen enkele indicatie tot gevaar of dreiging tegenover de Moslimgemeenschap in Antwerpen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “We zetten geen extra manschappen in, maar zorgen er wel voor extra visibiliteit en aanwezigheid bij drukke momenten, zoals het Vrijdaggebed. Als het nodig zou blijken, zetten we uiteraard wel extra volk in.”

In België is er dus nog geen sprake van bijkomende maatregelen. Het Crisiscentrum volgt de situatie met zijn partners van minuut tot minuut op, klinkt het in een reactie aan onze redactie. “Maar er zijn op dit moment geen elementen waardoor de beveiliging aan moskeeën aangepast zou moeten worden”, zegt woordvoerder Yves Stevens. Het staat lokale politiezones wel vrij om extra maatregelen te nemen aan moskeeën in hun regio.

Bij twee schietpartijen in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn vrijdag 49 doden geteld. De dodentol kan nog oplopen. “Dit kan enkel beschouwd worden als een terroristische aanval”, aldus premier Jacinda Ardern. De politie heeft drie verdachten aangehouden en is actief op zoek naar medeplichtigen. Het is niet duidelijk of de schutters aangehouden zijn. Eén van hen heeft de schietpartij live op sociale media uitgezonden. In de stad zijn nog meerdere voertuigen met explosieven aangetroffen.

Bekijk ook:

Ooggetuigen in Nieuw-Zeeland vertellen over de dodelijke schietpartijen

getuigen schietpartij Nieuw-Zeeland. Video: Gazet van Antwerpen

Nieuw-Zeelandse premier Ardern speecht na schietpartijen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio