Bednetter Sylke krijgt drie hoverboards van volgers Julie

Peter Van de Veire en Julie Van den Steen met Ochtendshow te gast in clubhuis Revalidatiecentrum

Print

Leefgroep 4 trekt gekke bekken met Peter Van de Veire en Julie Van den Steen. Foto: kma

Zandhoven - Vandaag organiseert Bednet de nationale pyjamadag om synchroon internetonderwijs voor zieke leerlingen in de kijker te zetten. Radiozender MNM was vrijdagochtend tussen 6 en 9 uur te gast om de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow uit te zenden vanuit het clubhuis van het Revalidatiecentrum Pulderbos, met als centrale gast de Mechelse Sylke Wyckmans van leefgroep 4.

Sylke heeft musoviscidose. Ze verblijft momenteel in het Reva in Pulderbos, maar kan bepaalde vakken nog volgen via Bednet in haar thuisschool BimSem. Haar klasgenoten bleven een nacht in het clubhuis in Pulderbos van het Reva slapen, om 's ochtends Peter Van de Veire en Julie Van den Steen te verwelkomen voor de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Veel geslapen hadden ze trouwens niet.

De live uitzending werd bijgewoond door Sylke en haar medeleerlingen van de thuisschool, de jongeren en leefgroeppersoneel van leefgroep 4, medewerkers van Bednet en enkele leerkrachten.

In de cafetaria van het Reva was een scherm en radio voorzien, maar ook de andere kinderen en jongeren mochten eens komen kijken hoe zo'n live-uitzending verloopt. De presentatoren droegen zelf geen pyjama. Julie Van den Steen had nog een toffe verrassing voor Sylke in petto. Omdat het Reva zo groot is, moet Sylke een hele afstand afleggen van haar leefgroep naar het klaslokaal. Normaal doet ze dit met haar hoverboard, een soort elektrische step, maar die is kapot. Julie had via Instagram opgeroepen wie Sylke een hoverboard kon bezorgen, en ze had drie aanbiedingen gekregen, zelfs een limited edition. "Je krijgt ze alledrie, want ik kan daar toch niks mee doen", zei Julie. De presentatoren hadden nog een cadeaubox met thee bij van Van Gils en Gasten voor Sylke, omdat ze gisteravond even live in de talkshow zat via skype. Ze kreeg ook nog een pet van Victor uit Blind Getrouwd.

Leefgroep 4 vroeg tot slot het lied 'Top of the World' van The Carpenters aan, een beetje het lijflied van de leefgroep. Daarna poseerden Peter Van de Veire en Julie Van den Steen honderduit met alle gasten die het wensten. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio