Blessuregolf en schorsingen bezorgen Bölöni kopzorgen: “Het lijstje met twijfelgevallen wordt lang”

Foto: BELGA

Blessuregolf en schorsingen bezorgen Bölöni kopzorgen: “Het lijstje met twijfelgevallen wordt lang”

Print

Antwerp leeft met enkele vraagtekens toe naar de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Zondag (18u) op het veld van KV Kortrijk moet Laszlo Bölöni verschillende pionnen missen.

Juklerød geniet in zijn thuisland Noorwegen van enkele rustdagen na een slopend seizoen. Haroun en Yatabaré zitten hun tweede strafdag uit, terwijl Baby, Owusu en Van Damme op een kaart van schorsing staan. Indien Van Damme in het Guldensporenstadion zijn tiende gele kaart pakt, is hij de eerste twee PO1-duels geschorst. Risico’s die Bölöni te allen tijde wil vermijden.

En dan zijn er nog de blessures. “Rodrigues trainde al tien dagen niet met de groep. Op hem blijft het voorlopig wachten”, liet de Antwerp-coach vrijdag tijdens zijn persbabbel verstaan. “Bolat (spierletsel) en Baby (knie) trainden al twee dagen niet. Mbokani sukkelt met een opgezwollen knie en kreeg een inspuiting. Als de medische staf het licht op groen zet voor zondag, gaan we hen gebruiken. Maar door de mogelijke schorsingen wordt het lijstje met twijfelgevallen natuurlijk lang. Misschien moet ik wel met een B-ploeg aantreden. Ik hoop dat we tegen de start van de play-offs van enkele blessures verlost zijn.”

Anderen moeten zich manifesteren

Wellicht krijgen andere spelers net als tegen Sporting Charleroi hun kans. “Ik verwacht dat anderen zich manifesteren. Dat hebben sommige jongens (doelt onder meer op Batubinsika en Simão, red.) tegen Charleroi niet gedaan. Dit is hét moment om zich te tonen. Of je nu 30 of 45 minuten je kans krijgt. Mijn spelers moeten laten zien dat ze beter zijn dan hun rechtstreekse concurrent. Ik verwacht een fysiek duel, in de goede zin van het woord, tegen een gevaarlijke tegenstander op een moeilijk veld.”

De Great Old wil in Kortrijk een 0 op 6 vlak voor de start van de nacompetitie absoluut vermijden. Antwerp kan zomaar als laatste aan de play-offs beginnen. “Dat besef ik, maar we moeten de lat ook niet onrealistisch hoog leggen. Die druk werkt toch verlammend. Maar geloof mij, niemand bij Antwerp is ambitieuzer dan ik”, aldus Bölöni.

Meer voetbalnieuws